Alexandru Serban este din Ploiesti, are 20 de ani si adora sa cante la chitara. Dorinta lui pentru anul 2022 este sa fie fericit iar asta ii dorim si noi. Don’t worry, be happy, Alex!

Orice poveste are un inceput. Care a fost inceputul pasiunii tale pentru chitara?

A: Povestea mea incepe cam asa… prin clasa a VIII-a (2015) mi-am luat jocul Guitar Hero si ma jucam cu tastatura, firul de la tastatura era pe post de strap iar tastele erau corzile de la chitara. Intr-o zi a venit la noi un prieten de familie, m-a vazut cu tastatura agatata de gat si mi-a spus “Da-ti aia jos!!”, a fugit acasa si mi-a adus vechea lui chitara acustica, o chitara Reghin din 1988. Am invatat sa cant aproape orice pe acea chitara, de la acorduri simple pana la piese de la Metallica. Anul urmator, mi-am cumparat prima mea chitara electrica, o copie Stratocaster Harley Benton, pe care cant si astazi, desigur, cu modificarile aferente, o consider una dintre cele mai bune si rezistente chitare.

Cum s-a numit prima trupa in care ai cantat?

A: Am avut multe tentative de a-mi face trupe cu prietenii. Primul proiect s-a numit “Time’s Up” dar din pacate, nu a durat prea mult, nu prea m-am inteles cu colegii de trupa pentru ca nu aveam un target clar, asa ca la scurt timp am renuntat.

Cum arata o zi din viata ta?

A: Nu stiu cum este pentru voi dar, in cazul meu, de cele mai multe ori nici nu mananc pentru ca nu am timp. Sunt student la Facultatea de Informatica si asta imi ocupa foarte mult timp, dar, pe langa asta, imi impart timpul intre job, repetitii si inregistrari. Am o surioara mai mica si, cateodata, trebuie sa mai renunt la timpul meu liber. Lucrez la Electronic Arts si e complicat uneori, dar ma descurc!

De cele mai multe ori adevarul sta ascuns printre randuri. Care sunt lucrurile care conteaza cel mai mult pentru tine?

A: Fericirea, sanatatea mentala si instrumentele muzicale!

Ce chitaristi celebri te inspira?

A: James Hetfield, Mikael Åkerfeldt si Nicu Covaci, pe care il apreciez mult.

Cum ai ajuns sa colaborezi cu Scorpyo?

A: Un prieten foarte bun m-a sunat intr-o zi si mi-a spus ca Scorpyo isi cauta chitarist. Am luat legatura cu el si de atunci cantam impreuna…cu cea mai mare placere!