Primele inregistrari audio le-am facut prin 1994 cu ajutorul unui casetofon vechi. Apasam butonul REC, cantam sau vorbeam apoi dadeam STOP si PLAY de nenumarate ori sa-mi ascult vocea lipit de difuzor. Pasiunea mea pentru muzica a inceput sa prinda aripi in liceu. Mi-am descoperit vocatia in anul 2001, cand am intrat pentru prima data intr-un studio de inregistrari si am vazut ce se intampla acolo. Din acel moment, niciun alt vis nu a fost mai puternic decat acela de a face muzica. Am inceput sa scriu primele versuri. Incercam sa combin cuvinte cu ritmuri si sunete pe orga. Imi veneau in minte linii melodice pe care incercam sa le potrivesc cu diferite texte dupa care imi notam pe hartie setarile si ideile. A fost o provocare uriasa pentru mine, deoarece nu veneam dintr-o familie de muzicieni. Eram eu si pasiunea mea pentru muzica intr-o lume in care domeniile de activitate ale momentului erau total diferite de ceea ce imi doream eu sa fac, dar, am ales. Am ales muzica. In anii de liceu am facut primii pasi pe drumul artistic. A fost o perioada cu adevarat speciala pentru mine, plina de peripetii, emotii, sentimente si multe prietenii, legate pe perioada nedeterminata. Casa Tineretului din Campina a avut un rol foarte important in formarea mea artistica, fiind a doua casa pentru mine in perioada liceului. Era ‘obligatoriu’ sa fii in acel loc daca iubeai muzica si aveai o viziune artistica pe care trebuia sa o pui in scena. Acolo am inceput primele proiecte muzicale alaturi de cei mai buni prieteni… primele spectacole si primii fani.

Ne-a contactat si un impresar la un moment dat. Imi aduc aminte ca repetam piesele de 3 sau 4 ori pe saptamana cu o trupa de dansatori. Parca ieri se intampla totul…”domnul Marcel ( inginerul de sunet ), va rugam sa mai puneti inca o data track-ul cu numarul 5 ! ” Ce amintiri frumoase! Ne numeam 4 Fantasy, ( Anca, Alin si Valentin ), 3 tineri pasionati de muzica pana la cer si inapoi. Visam sa devenim mari artisti. Trebuia sa iasa perfect urmatorul spectacol, mai ales ca eram invitati sa cantam la Festivalul Toamnei de la Sinaia, un eveniment muzical foarte apreciat, la care obisnuiau sa participe si artisti consacrati. Tot in aceeasi perioada am cantat cu trupa in deschiderea Body & Soul, cu ocazia lansarii postului de radio WyllFm, pe o scena de 10 000 de watt amplasata in centrul orasului Campina. Imi amintesc că publicul ocupase toata zona pe o raza de cateva sute de metri incat abia am reușit să ajungem la scenă; a trebuit sa convingem fortele de ordine ca suntem artisti si ca trebuie sa cantam in 5 minute! Prin 2002, eram foarte bucurosi sa aflam ca am aparut in Revista VIP, intr-un articol scris de catre agenul VIP – Cristian Brancu, supranumindu-ne “3SudEst in varianta junior”. Am fost invitati la mai multe posturi de radio-tv locale printre care MixFm, Antena 1 Sinaia, Prima Tv Campina, obtinand o difuzare si la Radio Contact.

Am avut sansa sa cunosc multi oameni importanti, de la care am invatat foarte multe lucruri.
In 2003, am inceput sa-mi inregistrez propriile creatii, acasa. Nu aveam echipamente profesionale, era totul improvizat. Imi transformasem camera intr-un home studio. Eram cel mai fericit sa stiu ca pot da forma inspiratiei mele chiar acasa. Pe cat de complicat era intreg procesul din studio pe atat de motivat eram eu sa inregistrez cat mai multe idei. Mi-a luat ceva timp sa invat tainele compozitiei, orchestratiei, ingineriei de sunet si a intreg procesului de productie muzicala dar pot spune ca a meritat din plin acest maraton. Munca de productie necesita multe cunostinte tehnice si mii de ore petrecute in studio, investitie, experimente muzicale, rabdare, pasiune, determinare, perseverenta si actualizare continuua.
In 2004, am intrat la Facultatea de Muzica din Bucuresti la sectia de compoziție si muzica usoara. Am studiat teorie muzicala, forme muzicale, contrapunct, armonie, orchestratie, dirijat coral, tehnica vocala, citire de partituri, pian, istoria muzicii, pedagogie si multe alte lucruri extraordinare care m-au ajutat sa evoluez. Am inteles ca muzica este infinita iar definitia ei nu apare intr-un manual anume, este un limbaj universal si trebuie sa fie pur si simplu, fara nicio explicatie.
In 2005, am inregistrat primul album muzical, impreuna cu un coleg de facultate, chitarst si solist vocal, acesta fiind si proiectul pilot al “meseriei” mele de producator. Albumul se numea “De unde sare dragostea” si continea 8 piese pop-dance cu influente disco, interpretate in limba romana si 2 track-uri instrumentale. Ne-a luat mai bine de un an sa-l punem la punct. Proiectul nu avea niciun nume asa ca i-am pus numele “HE@T”. Intram tot mai adanc in domeniul industriei muzicale si trebuia sa inteleg cum functioneaza intreg mecanismul sa pot merge mai departe…drepturi de autor, drepturi conexe, organisme de gestiune colectiva, contracte, acorduri, cesiuni, cine protejeaza autorii, cine apara interpretii si multe altele.
In 2007, m-am inscris la cursuri de inginerie de sunet si productie muzicala. Simultan cu facultatea, printr-o conjunctura favorabila, am demarat un proiect muzical international, impreuna cu textierul italian Gerardo Miani, reusind sa compun si sa orchestrez 20 de piese pop cu influenta pop-rock, jazz & hip-hop, in limba italiana. Am colaborat cu mai multi artisti underground din tara, reusind sa-mi extind orizontul de creatie muzicala.
In 2008 am absolvit facultatea de muzica si am inceput noi proiecte muzicale. Simultan cu activitatea de compozitie muzicala am predat educatie muzicala, canto, percutie, chitara ritm, armonie si improvizatie, exploatand astfel si latura pedagogica a muzicii. La un moment dat am fost cooptat sa cant intr-o trupa rock.
In 2011, am inceput sa predau canto muzica usoara la Palatul Copiilor din Ploiesti, unde am infiintat “Cercul de Muzica Pop, Interprerare si Prezenta Scenica”. Am descoperit o noua lume. Lumea tinerelor talente. Asa am obtinut primele premii ?
DIPLOMA DE ONOARE pentru rezultatele obținute la Concursul Județean de Muzică “Suflet de Copil” ediția a IX-a Câmpina, 2012 / prof. coordonator Alin Nicodim
PREMIU DE EXCELENȚĂ pentru descoperirea, îndrumarea și lansarea tinerelor talente Festivalul Național “Ecostyle Music & Dance”, secțiunea Muzică Ușoară, București 2012 / prof. coordonator Alin Nicodim
DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ pentru aportul deosebit adus la organizarea Festivalului-Concurs Internațional de Artă Coregrafică EURODANS, ediția a VI-a, Vălenii de Munte 2012 / prof. Alin Nicodim
DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ pentru contribuția deosebită în organizarea Festivalul Național al Teatrelor de Revistă pentru Copii, ediția a XVIII- a, Ploiești 2013 / prof. Alin Nicodim
DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ pentru contribuția adusă la organizarea Proiectului Național “Punți Culturale între Civilizații și Arte, 2013 / prof. Alin Nicodim
DIPLOMĂ DE ONOARE pentru aportul adus la organizarea Cercului Pedagogic “O poartă deschisă…să știi mai multe, să fii mai bun” Ploiești, 2013, / coordonator al Cercului de Muzică Pop din Ploiești / prof. Alin Nicodim
DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ pentru participarea la “Gala Instituțiilor de Arte”, ediția a II-a, Brașov, 2013
DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ pentru profesionalism și dăruire în pregătirea muzicală a copiilor obținută la Concursul de Muzică Pop pentru copii și Adolescenți, intitulat Gala “STAR MELODY”, București, 2014 / prof. Alin Nicodim
TITLUL de “PREȘEDINTE DE ONOARE” al Federației “Star Music” România, 2014 prof. compozitor Alin Nicodim
Cu sprijinul familiei mele, ( spun asta pentru ca la nivel profesional, muzica este ca un “sport extrem” in care pe langa pasiune, trebuie sa investesti mult timp, energie si bani) am continuat.
Am coordonat 3 editii consecutive ale proiectului cultural “Festivalul Castanilor” in memoriam Gabi Dobre din Ploiesti un eveniment cu traditie in lumea muzicii folk autohtone, aducand in recital pe scena festivalului nume sonore precum: Nicu Alifantis si Trupa Zan, Mircea Baniciu, Ada Milea si Bobo Burlacianu de la trupa Fara Zahar, Dinu Olarasu, Vasile Seicaru, Alina Manole, Andrei Paunescu si Trupa Totusi, Zoia Alecu si multi altii.
In anul 2015, am facut pasul cel mare. O spun cu usurinta acum, dar n-a fost chiar atat de usor daca stau sa ma gandesc. Mi-a luat ceva timp….Am fondat prima “Scoala de Formare si Lansare de Talente” din judetul Prahova. Nu erau prea multe “scoli” de acest gen in tara, majoritatea dintre ele fiind axate mai mult pe predarea de cursuri, mai putin pe partea de productie muzicala si formare de identitati artistice. Nu stiam ce nume sa ii pun, dar, prin analogie am plecat de la numele primului meu proiect muzical important …”HE@T”, si am ajuns la “HEAT MUSIC”, care deja era numele propriului home studio si trebuia sa gasesc ceva diferit. M-am oprit la tinerele talente si la pasiunea pentru muzica, asa mi-a aparut in minte cuvantul “TALENT”.. Nu am facut decat sa le pun in ordine cronologica…HEAT MUSIC TALENT ( 3 pasi importanti pe care i-am facut catre industria muzicala ) si asa a ramas. Fiind un nume original care se auzea pe tot mai multe scene din tara si devenea tot mai cunoscut, l-am transformat in marca inregistrata la nivel national.
Sute de premii obtinute la festivaluri de muzica nationale si internationale, zeci de tinere talente cu voci uimitoare pe care le-am descoperit si le-am indrumat cu mult drag in cariera muzicala, artisti, piese originale cantate in premiera la radio si lansate pe internet, cel putin 1 milion de momente frumoase pastrate in fotografii si in povestea HMT…care, nu se opreste aici…merge mai departe!
Alin Nicodim | producator muzical, artist, compozitor si fondator
