Bianca Hanu este din Ploiesti, are 14 ani iar motto-ul ei este: „Daca vrei sa ajungi in varful muntelui, trebuie sa urci, mai intai, panta!”

Ce ne poti spune despre pasiunea ta pentru muzica? La ce varsta ai cantat pentru prima oara?

B: Aveam doar un an cand am cantat pentru prima oara, chiar de ziua mea,  primul meu „LA MULȚI ANI” . Familia mea s-a bucurat foarte mult sa ma auda. Bunicul meu, invatator de profesie, care obisnuia sa imi cante de fiecare data cand ne intalneam, a fost omul care a descoperit inclinatiile mele artistice si cel care i-a incurajat pe parintii mei sa ma duca la lectii de canto.

Ce proiecte muzicale originale ai lansat pana acum?

B: Pana acum am reusit sa inregistrez doua piese originale. „Sa nu mai pleci„, o piesa deep-house, al carei videoclip a fost filmat in Gradina cu Lavanda, lansata in vara anului 2019, si „Nu e timp„, o melodie pop cu influente electro, produsa si lansata in 2020 impreuna cu HMT Production, piesa care mi-a adus si un premiu special de creatie la Romania Live Music Show.

Pe langa cele doua productii originale care inseamna foarte mult pentru mine, am reusit sa inregistrez si cateva remake-uri dupa melodii consacrate: Mama / Elena Gheorghe, Rolling in the deep / Adele, Fulg / Delia, Lasa-mi toamna / Margareta Pislaru si Craciun Fericit / o variatiune a cantecului traditional de iarna „Mos Craciun cu plete dalbe” cu un sound diferit.

In ultimii ani lumea tinerelor talente a fost asaltata de un numar impresionant de concursuri muzicale comerciale. Tu ce parere ai, crezi ca numarul de diplome influentează succesul artistic?

B: Eu cred ca succesul artistic tine in primul rand de dorinta fiecaruia de a-si indeplini visul. Concursurile de muzica sunt importante pentru experienta de scena, interactiunea cu publicul si notele obtinute in urma jurizarii momentelor artistice te ajuta sa evoluezi. Nu cred ca numarul de diplome obtinute este neaparat un criteriu al succesului artistic, cred ca succesul tine mai mult de sansa sau de …noroc.


Care este cel mai important premiu pe care l-ai castigat?

B: Nu pot spune care este cel mai important premiu, pentru mine toate premiile obtinute au un loc special in inima mea si reprezintă dovada aprecierii implicarii mele in domeniul muzical. Dar, ca sa va raspund totusi la intrebare, fara sa supar pe cineva, voi mentiona 3 mari trofee pe care le-am obtinut pana acum : NMF 2018, Festina Talents 2019 si Armonii de Vacanta 2020.

Cum crezi ca a fost schimbat peisajul artistic din Romania dupa aproape un an de pandemie?

B: Cred ca tot peisajul este afectat, nu doar cel artistic. Imi amintesc ca anul trecut pe vremea asta cantam pe scena in fata publicului iar acum nu mai avem voie sa  facem aproape nimic. Toate evenimentele artistice au fost anulate sau mutate pe internet, pe retelele de socializare.


Ce parere ai despre scoala online?

B: In prima faza nu mi-a placut ideea de scoala online dar, dupa ce m-am acomodat cu noile cerinte, am inteles ca este cea mai buna optiune pentru moment. Mi-e dor de colegi si de profesori, de atmosfera din clasa, de pauze si de curtea scolii. Imi place ca pot sa stau mai mult acasa, cu ai mei si ca am mai mult timp pentru rezolvarea temelor dar as vrea ca totul sa revina la normal cat mai repede.

Care a fost cea mai mare provocare pentru tine pana acum?

B: Cea mai mare provocare pentru mine a fost să urc pe scena de la Next Star.
A fost mare provocare! Am fost entuziasmata, fericita, si foarte emotionata…am trecut prin toate starile.
A fost prima mea experienta pe un platou de national de televiziune, la Antena1. Ca sa pot intra in semifinala, a fost nevoie sa invat un text destul de complex in cateva zile care mi-a cam dat emotii pe scena, dar m-am descurcat ! Ma uit si astazi la filmarea cu mine de la Next Star, care a strans peste 7 milioane de vizualizari pe YouTube si parca nu imi vine sa cred ca am fost eu acolo.

Daca ai castiga un milion de dolari care ar fi primul lucru pe care ai vrea sa il faci cu banii?

B: Dacă as caștiga un milion de dolari,  primul lucru pe care l-as face cu banii ar fi sa donez o parte din ei copiilor si oamenilor foarte saraci.

Gânduri pentru 2021

B: Sper ca in noul an sa scapam de acest virus, sa revin cat mai repede pe scena si sa ma pot ocupa de cat mai multe proiecte muzicale.