Emilia Florea, artist HMT, ne-a acordat un interviu la un an de la lansarea primului single din cariera:

De ce este muzica atat de importanta pentru tine?

E: Muzica are un rol foarte important in viata mea, ma ajuta sa trec mai usor prin incercarile vietii, muzica aduna oamenii la un loc. Muzica pentru mine inseamnă viata , iar acum imi lipseste foarte mult, cu toate că activitatea mea principala zilnica este sa cant, imi lipsesc emotiile si publicul.

Cand ai descoperit aceasta pasiune?

E: Muzica a intrat în viata mea foarte tarziu, la varsta de 15 ani….De ce? Pentru ca pana atunci nu am crezut in fortele mele si era totul imposibil. Acum imi pot raspunde la multe intrebari. Mi-am dat seama ca nimic nu este imposibil atunci cand ai vointa.

Care este cea mai mare realizare artistica?

E: Cea mai mare realizare artistică de pana acum este colaborarea cu HMT Production si prima mea piesa ”In dreapta mea”, compusa de Alin Nicodim.

Cum a decurs productia piesei si despre ce este vorba in cantec? Esti multumita de rezultat?

E: Productia piesei a decurs foarte repede si totul a iesit asa cum mi-am dorit.  Intalnirile la studio au fost foarte “amuzante” dar a fost si foarte multa munca. Fiind primul meu proiect muzical important, mi-am dorit sa exprime si momente din viata mea. Textul melodiei este foarte special si are un deznodamant neasteptat, la fel ca in povesti. Imi place foarte mult cum a iesit piesa!

Care este primul lucru pe care l-ai facut astazi?

E: Cand m-am dat jos din pat, primul lucru pe care l-am făcut a fost sa privesc pe geam apoi sa trec cu mana putin prin clapele pianinei care ma asteapta parca si ea, trista din cauza aceste pandemii care efectiv ne-a “rapit” scena.

Cum te descurci în aceaste vremuri desprinse parca din filme ?

E: Nu pot spune ca ma descurc greu, petrec foarte mult timp cu familia si asta inseamna foarte mult pentru mine, dar am un dor foarte mare sa imi revad colegii din trupa, sa cantam din nou impreuna pana dimineata, mi-e dor de studio, de colegii de la facultate, dor de viata pe care o aveam inainte sa intre in vigoare atatea restrictii.

Vorbesti mult la telefon?

E: In aceasta perioada pot spune că DA…mai mult ca niciodata si aici m-a bufnit rasul stiindu-ma ca spuneam mereu ”eu trimit doar mesaj, nu sun”.

După ce se va termina cu acest virus si vom fi din nou in siguranta fara sa mai fie nevoie sa purtam masti sau sa stam la distanta, crezi că vor  mai fi la fel spectacolele?

E: Imediat nu, cred ca o să dureze cativa ani sa fie totul ca înainte.

De cine ți-e dor cel mai mult?

E: Dor de viață, de libertate.

Care este primul lucru pe care il vei face cand vom putea să ieșim din casă fară restricții?

E: Nici nu știu cu care să încep, să urlu, să plec, să cânt, să simt viața iar, să plang de fericire că s-a terminat? Nu știu! Dar știu că viața mea s-a schimbat și că trebuie să mă bucur de orice primesc de la viata.